Met deze 9 fitness tips voor vrouwen behaal jij échte resultaten!

Get real results with these 9 fitness tips for women! - Relax

De tijd dat voornamelijk mannen aan fitness en krachttraining deden is passé. Neem maar eens een kijkje in een willekeurige sportschool. Fitness voor vrouwen wordt steeds populairder! Een zeer goede ontwikkeling, zo vinden wij. Wil jij als vrouw starten met fitness of misschien jouw bestaande practice to the next level tillen? Lees dan vooral onze onderstaande fitness tips specifiek voor vrouwen! 

9 fitness tips voor vrouwen

Ja, we weten allemaal wel dat mannen van Mars komen en vrouwen van Venus 😉 Ofwel, we zijn niet hetzelfde. En dat is oké natuurlijk maar daardoor ziet fitness voor vrouwen er een stukje anders uit dan fitness voor mannen. Laten we eens kijken wat jij als vrouw het beste kunt doen om het meeste uit jouw fitness practice te halen! Want we willen resultaten, toch?

1.  Stel doelen voor jouw fitness practice

Als eerste is het super belangrijk om doelen te stellen. Bedenk jezelf wat jouw persoonlijke doelen zijn en bepaal voor jezelf een tijdstip waarop je dit doel behaald wilt hebben. Op deze manier heb je iets om naartoe te werken en zul je veel sneller resultaten behalen dan wanneer je ‘zomaar wat aan het doen bent’. Want zeg nu zelf, hoe kun je op je bestemming komen wanneer je niet eens weet waar je naartoe gaat? 

Tip #1: Maak gebruik van gewichten

2.  Blijf consequent & committed

Tip #2: Focus op compound oefeningen

Het is daarom belangrijk om rustig aan te starten, langzaam op te bouwen én met vaste regelmaat fitness voor vrouwen oefeningen te blijven doen. Dit kan thuis, dit kan in the gym. Belangrijkste is dat je ze consequent blijft doen.

3.  Het is de uitvoering die er toe doet

Naast consequent een bezoek brengen aan jouw favoriete sportschool, is het óók heel belangrijk hoé jij traint. Je kunt namelijk 1000 keer een fitness oefening doen die specifiek voor vrouwen bedoeld is, maar wanneer de uitvoering niet in orde is zul je weinig tot geen resultaten zien. En dat is zonde van al jouw inspanningen, toch? 

Gelukkig hoef je niet zelf het wiel opnieuw uit te vinden. Een goede trainer weet namelijk exact wat jij nodig hebt en welke fitness oefeningen voor vrouwen geschikt zijn. Over het algemeen wordt er een persoonlijk trainingsschema voor je opgesteld. En dit trainingsschema wordt ook weer van tijd tot tijd voor je aangepast omdat je anders natuurlijk geen vooruitgang boekt.

Fitness oefening voor echte resultaten

4.  Trainen met je vriend(in)

Het is niet alleen gezelliger maar het houdt bij de meeste mensen ook de motivatie hoog. Samen trainen. Je kunt elkaar stimuleren, motiveren en aanmoedigen én je kunt gemakkelijk apparaten wisselen. Dat traint een stuk fijner! 

5.  Fitness voor vrouwen: Vergeet je voeding niet!

Je hebt je persoonlijke doelen op orde, je doet consequent fitness oefeningen voor vrouwen, voert deze technisch goed uit maar nog steeds behaal je niet de resultaten die jij voor ogen hebt. Hoe kan dat? Een mogelijke oorzaak hiervan zou wel eens jouw voedingspatroon kunnen zijn. Wanneer je fitnesst is een gezond en gevarieerd dieet namelijk écht noodzakelijk! Daarnaast zul je ook voldoende water moeten drinken. 

Vrouw doet squats voor echte fitness resultaten

6.  De juiste voedingssupplementen

Zodra jij de juiste basis hebt gelegd voor jouw fitness practice, kun je gaan denken over kwalitatief goede voedingssupplementen. Is je voeding (nog) niet in orde? Dan zijn supplementen zonde van je geld. 

Ook hier geldt weer dat bij fitness voor vrouwen over het algemeen andere supplementen worden geadviseerd en ingezet dan bij mannen. Zowel voeding als aanvullende supplementen kun je bespreken met trainers van jouw sportschool. Zij weten exact wat jij nodig hebt. 

7.  Fitness, krachttraining & yoga

Een goed trainingsschema bevat onderdelen die elkaar aanvullen en dus complementair zijn. Balans is het sleutelwoord. Daar waar mannen vaak de nadruk leggen op krachttraining, ligt de focus bij vrouwen veelal op afvallen of conditie training. Terwijl krachttraining juíst heel gunstig voor vrouwen is! Ben je bang om té gespierd te worden? No worries! Als vrouw heb je namelijk niet de aanleg om ontzettend gespierd te worden vanwege lagere testosteron bloedspiegels.

De beste resultaten behaal je door cardio en krachttraining af te wisselen. Afhankelijk van jouw persoonlijke doelen komt dit terug in jouw persoonlijk trainingsschema. Daarnaast kun je er aan denken om yoga aan je trainingsregime toe te voegen. Yoga zorgt ervoor dat jij veel meer uit je fitness en krachttraining kunt halen én vermindert de kans op blessures aanzienlijk. Niet voor niets kiezen steeds meer sporters voor yoga! 

Meer over yoga en krachttraining kun je hier lezen. 

8.  Zonder rust geen groei

Om te kunnen groeien heeft een spier rust nodig. Om die reden zul jij vrijwel nooit een trainingsschema zien waarbij twee dagen achter elkaar dezelfde spiergroep belast wordt (met uitzondering van bijvoorbeeld buikspieren). Maar hoe werkt dat dan precies?

Nou, eenvoudig uitgelegd, tijdens jouw training maak je als het ware minuscule scheurtjes in je spieren. Heb jij de juiste bouwstoffen in je lichaam (door middel van de juiste voeding)? Dan worden deze spieren in rustfase ‘hersteld’ en kunnen zodoende sterker worden en groeien. Zorg dus dat je rustdagen hebt waarop je niet traint én dat je voldoende uren slaap pakt!

9.  Kleding maakt de vrouw… die fitnesst

Het lijkt zo logisch maar toch zijn er mensen die niet de juiste sportkleding kiezen. Zonde. Want dit is wel degelijk van invloed op jouw practice. Omdat fitness voor vrouwen de laatste jaren steeds populairder is geworden, is het aanbod van fitness kleding voor vrouwen logischerwijs óók toegenomen. Dat heeft voordelen en nadelen want wellicht zie jij door de bomen het bos niet meer. 

Uiteindelijk what matters most is om kleding te kiezen waar jij je het meest prettig in voelt. Dat gezegd hebbende willen we jou adviseren om te kiezen voor ademende, zweetafvoerende materialen. Wel zo fijn tijdens fitness en krachttraining waarbij transpireren onvermijdelijk is. Onze tip? Neem eens een kijkje in de webshop bij onze yoga leggings en yoga bh’s

Fitness leggings voor vrouwen

Onze yoga leggings zijn namelijk óók uitermate geschikt voor fitness of krachttraining vanwege hun ademende, lichte en zweetafvoerende eigenschappen. Ze zijn super zacht, kleurrijk, stijlvol en schijnen niet door. Daarnaast worden ze met heel veel liefde, met de hand én duurzaam geproduceerd binnen Europa. En dat voel je! 

Kies hier je nieuwe fitness legging!

Ademende fitness bh’s

Ook niet geheel onbelangrijk… een goede sport bh. Tijdens jouw training zit je écht niet te wachten op zo’n vervelende beugel bh of een bh die totaal niet ademt en geen zweet kan afvoeren. Irritant! Onze yoga bh’s geven jou de juiste ondersteuning, comfort, houden je droog, voelen als een tweede huid en zien er óók nog eens te gek uit! Je kunt ze tevens als sporttop gebruiken. 

Bekijk onze sport bh’s hier!

Fitness voor vrouwen: In het kort

Dus wil jij starten met fitness voor vrouwen of jouw bestaande fitness practice naar een volgend level tillen? Let dan op onderstaande punten en behaal jouw fitness doelen. Heel veel succes en vooral veel plezier!

  • Stel persoonlijke doelen (Wat, hoe en wanneer?)
  • Consequentie is key!
  • Leer de juiste technieken voor een solide basis
  • Train niet alleen maar samen met iemand ter motivatie, inspiratie en steun
  • Zonder de juiste voedingsmiddelen en voldoende hydratatie blijft gewenst resultaat uit
  • Kwalitatief goede aanvullende voedingssupplementen
  • Voeg yoga toe voor optimale resultaten
  • Pak voldoende (nacht)rust 
  • Zorg dat je de juiste sport kleding draagt! (Bekijk ons aanbod)

Misschien ook interessant voor jou: de geschiedenis van de legging