De 5 beste 'yoga' documentaires op Netflix

The 5 best documentaries about yoga that are currently available on Netflix. - Relax
Er zijn enorm veel documentaires of films over yoga, wellbeing of mindfulness te vinden. Niet allemaal even opbeurend. Wel allemaal waanzinnig interessant om te bekijken. Welke vonden wij het beste? En welke docu’s kan je nu bekijken op Netflix. Hierbij onze duit in het zakje voor de 5 beste docu’s (in willekeurige volgorde) die wij het waard vinden om te gaan bekijken. 


Headspace on netflix

Headspace

Headspace laat in 8 afleveringen op een vriendelijke, geanimeerde manier de voordelen van meditatie zien en biedt technieken en begeleidende meditaties waarmee je direct kunt beginnen. (link naar Headspace)
 
 
Bikram on Netflix

Bikram

Deze nogal schokkende documentaire toont de opkomst en ondergang van Bikram Choudhury, de oprichter van ‘hot yoga’, terwijl zijn imperium groeit en er zorgelijke feiten boven tafel komen. (link naar de Bikram)


 
Ram Das on Netflix

Ram Dass - Going Home

Ram Dass’ inzichten over de intimiteit tussen leven en dood en hoe hun constante dans door de duisternis ons licht brengt, stemt tot nadenken over je eigen overtuigingen. Ram Dass, Going Home is een kalmerende documentaire over een intrigerende spirituele leider. (link naar Ram Dass)

Sadhaka La Senda Del Yoga on Netflix

Sadhaka La Senda Del Yoga

Deze documentaire gaat in op de geschiedenis, theorieën, voordelen en technieken van yoga. Met onder andere Ramiro Calle, die hielp yoga te introduceren in Spanje. (link naar Sadhaka La Senda Del Yoga)Doom of Love on netflix

Doom of Love / Askin Kiameti

Nadat zijn reclamebureau failliet is gegaan, valt een schuldenaar Firat tijdens een yoga retreat voor een zanger en gaat hij met haar mee op een reis van zelfrealisatie. (link naar Doom of Love)