Wat zijn de beste yoga leggings voor Hot Yoga of Bikram

What are the best yoga leggings for hot yoga or Bikram? - Relax

Bij hot yoga of Bikram draag je het liefst een lichtgewicht ademende capri high waisted yoga legging of langer. Dit wil zeggen, een half lange legging tot net over de knie of langer. In dit blog leggen we uit wat de beste yoga legging voor hot yoga of Bikram is, en leggen we uit waarom.

Bij hot yoga, inclusief Bikram, wordt de oefenruimte verwarmd rond de 38 – 40 graden waardoor het lichaam sneller warm wordt. Hierdoor zijn de spieren flexibeler en heb je minder kans op blessures. Maar door de warmte transpireer je ook meer. Het is dus heel belangrijk de juiste kleding aan te hebben. Maar alleen omdat de ruimte heet is, wil dat nog niet zeggen dat zo min mogelijk kleding voor iedereen de beste keuze is. 

Minder kleding lijkt comfortabeler, maar het tegendeel blijkt waar volgens de yoga docenten. Dat komt omdat je grip wil houden tijdens de verschillende houdingen. Een zweterige huid helpt daar niet bij. Daarom raden veel yogi’s een yoga legging aan.

We hebben onderzoek gedaan; Wat is de beste yoga legging voor hot yoga? Zodat jij straks niet komt te zitten met een vieze gladde lubberende natte broek.

7 Tips om de juiste yoga legging voor hot yoga te kiezen.

Een goede yogales wordt nog beter met de juiste outfit. Tijdens hot yoga of Bikram is het belangrijk dat je kleding comfortabel is en blijft zitten terwijl je beweegt in de warmte. Maar wat is nu de beste yoga legging voor deze intensieve vorm van yoga?

  • Liever te lang dan te kort
  • Pas of voor doorzichtige yoga leggings
  • De juiste maat en zeker niet te klein kopen
  • Kies de juist stof
  • Duurzaam geproduceerd
  • Prijs 
  • Fashion

1. Liever te lang dan te kort

Hoewel je denkt dat je het liefst een zo kort mogelijke broek wilt dragen, vinden de meeste leraren een strakke lichtgewicht 4 way stretch high waisted yoga capri yoga legging een betere keuze is dan een yogashort.

Dit omdat als je hot yoga in een short gaat doen, je benen glad worden door het zweten, en daardoor is het moeilijk om in een armbalans als bijvoorbeeld een kraai te blijven. Wil je meer weten waarom je zoveel zweet tijdens yoga? Daar hebben we ook een blog over geschreven.

2. Pas op voor doorzichtige yoga leggings

Een belangrijke eigenschap van een goede yoga legging is dat deze ademt en vocht afvoert. Dit is vooral belangrijk tijdens hot yoga of Bikram, omdat je veel zweet. Kies daarom voor een legging die gemaakt is van sneldrogende, ademende en vochtafvoerende materialen zoals polyamide en elastaan. Ook is het belangrijk dat de legging goed aansluit en niet afzakt tijdens de les.

3. Kies de juist stof voor je yoga legging

Je wilt je huid niet verstikken en laten ademen tijdens de hot yoga les. Je transpiratie moet kunnen stromen en de stof moet in staat zijn om dit af te voeren. Katoen, wol en bamboe zijn meer duurzaam, maar hebben 70% minder transpiratie afvoer. 

De juiste mix van polyester en spandex in combinatie met de 4 way stretch zorgt er niet alleen voor dat tijdens de hot yoga les de legging lekker zit, maar ook dat de stof niet gaat doorschijnen en al je zweet en afvalstoffen afvoert. Precies waar hot yoga voor bedoeld is.

4. Niet te klein kopen

Als yogini's weten we allemaal hoe belangrijk het is om comfortabele en goed passende leggings te dragen tijdens onze practice. Het is verleidelijk om een legging te kopen die net iets te strak zit in de hoop dat het je figuur beter uit laat komen, maar dit kan leiden tot doorzichtige stoffen en ongemakkelijke situaties. Kies daarom voor een legging die goed past en niet te veel gespannen staat, zodat je je volledig kunt richten op het vinden van innerlijke rust en balans tijdens je yoga practice.

5. Duurzaam geproduceerd

Als je yoga beoefent, wil je niet alleen dat je legging comfortabel zit, maar ook dat deze duurzaam geproduceerd is met respect voor mens en natuur. Yoga gaat tenslotte over eenheid en harmonie met jezelf en de wereld om je heen. En laten we eerlijk zijn, die wereld verdient ook liefde en respect.

Een andere belangrijke eigenschap van een goede yogalegging is dat deze flexibel is en voldoende bewegingsvrijheid geeft. Tijdens hot yoga of Bikram voer je veel verschillende houdingen uit, van staande poses tot liggende houdingen en inversies. Kies daarom voor een legging die gemaakt is van rekbaar materiaal en die goed meebeweegt met je lichaam. Zo ben je verzekerd van comfort en focus tijdens de hele les.

6. De prijs maakt een verschil

En ten slotte is ook de stijl van de yogalegging belangrijk. Kies een legging die bij je past en waar jij je goed in voelt. Er zijn legging in alle kleuren, prints en designs verkrijgbaar. Kies een legging die jouw persoonlijkheid en stijl weergeeft, zodat je vol vertrouwen en met plezier de yogales kunt volgen.

Tip: Maar als je begint met Yoga, volg dan eerst een paar lessen voordat je besluit om te investeren in de beste yoga legging voor hot yoga of Bikram. 

7. Fashionable yoga leggings

Wie zegt dat zwart de enige kleur is voor yoga leggings? Bij het kiezen van de beste yoga legging voor hot yoga gaat het niet alleen om comfort en kwaliteit, maar ook om jouw persoonlijke stijl en expressie. Relax high waisted yoga leggings bieden een veelvoud aan kleuren en stijlen die je persoonlijkheid kunnen uitdrukken, terwijl ze ook geschikt zijn voor alle vormen van yoga. Dus kies wie je bent, en maak je hot yoga practice kleurrijk en uniek! Namaste!