Met een grote glimlach schrijf ik deze blog. “Ik ben zo relaxed dat ik bijna omval” is de uitspraak van één van de deelnemers van mijn SoulWare Yoga Relax week, afgelopen oktober.

Deze deelnemer, een man van 53 jaar leidt een erg druk bestaan in Dublin, met een verantwoordelijke baan bij een groot internationaal bedrijf. Hij rent van  ‘ hot naar her ‘  en gaat dan volledig op de survival modus. De survival modus die we allemaal wel kennen: hard werken, nauwelijks tijd voor een sociaal leven en in het hoofd schieten omdat het anders allemaal teveel en te ingewikkeld wordt.

Moe en afgemat arriveerde hij op onze nieuwe locatie in Andalusië. Een prachtig hotel aan zee.

“ ik lig bij de pool! ‘, zei hij direct na aankomst. En daar lag hij de hele week. We begonnen de dag met zonsopgang met een yoga sessie op de private beach en aan het eind van de middag, voor het avond eten werd er een afternoon sessie in de Botanic Garden georganiseerd. Halverwege de week deelde hij zijn ervaring: hij was zo ontspannen dat er eindelijk ruimte was gekomen om aan zijn dromen toe te geven. Zijn droom om nu eindelijk voor zichzelf te beginnen. Het drukke en strakke bestaan los te laten en hiermee natuurlijk de financiële zekerheden. Een “ dive” in het onbekende, maar daardoor had hij het gevoel dat hij weer leefde!

Een mooier compliment is er voor mij niet. Het is waar ik het voor doe. Deze Yoga Relax weken organiseren. Ik hoop hiermee een stukje spanning en routine weg te nemen en mensen een kans te geven om een glimp van hun ‘ soul ‘ op te kunnen vangen. De ‘ soul ‘ die nooit liegt en jou precies verteld welke kant je het beste op kunt gaan. En waar je sowieso, hetzij soms met een omweg, toch naar toe geleid wordt.

Bewust heb ik geen vol programma tijdens mijn retreats, want de deelnemers komen echt even om bij te tanken en aan zichzelf te werken. Dan is het heel fijn dat je geen tijdsdruk ervaart. Juist in de momenten van “ niets” doen…en bijvoorbeeld simpelweg lekker bij de pool te liggen..komt de mind tot rust en is er ruimte voor ‘innertalk’. Wat wordt er tegen jou gefluisterd? En durf je ernaar te luisteren? En deze ‘ whispers ‘ om te zetten in daden? Iets voelen is één, ernaar te handelen vergt soms wat moed en inspanning.

Onze ratio ratelt soms maar door, en overtuigd ons vaak om niet in het diepe te springen, maar alles bij het oude en veilige te laten. Onze overtuiging wordt dan een patroon en een patroon doorbreken kan heel lastig zijn. Maar ook heel bevrijdend! Pure magie noem ik dat! Want ineens blijkt dat iets wel kan lukken en komen er nieuwe kansen en mogelijkheden op jouw pad, die ervoor zorgen dat die ‘ whisper’ die je had een luide stem heeft gekregen die iedereen mag horen.

Het verschil met een retreat en een ‘ gewone ‘ vakantie kan ik duiden met het woord intentie. Dit is een heel krachtig woord!. Het volgen van een retreat doe je met een hele andere intentie dan even op vakantie gaan. RETREAT betekent: terugtrekken. VAKANTIE betekent: niet werken, rustperiode.

Als je kiest voor een retreat, dan kies je er ook echt even voor om je terug te trekken. Terug te trekken in jezelf…om te zoeken wat je misschien even kwijt bent geraakt.

Beide is ok! De intentie maakt het verschil en soms ligt de uitkomst heel dicht bij elkaar.

Ik vroeg mijn relaxte deelnemer of hij dit inzicht ook tijdens een  ‘ gewone ‘ vakantie zou kunnen hebben. NEE! Was zijn antwoord resoluut. Juist de combinatie van de ochtend yoga, het magische gevoel van meditatie tijdens de zonsopgang, en het avondritueel om de dag af te sluiten met elkaar had hem nu juist die BOOST gegeven om naar binnen te keren en te luisteren naar zijn hart. Zijn hart had een sprongetje gemaakt, vleugels gekregen om uit te vliegen en zijn lang bewaarde droom uit te laten komen.

En dat geeft mij weer vleugels! Mijn missie is om mensen te laten vliegen en hen te leren dat het leven magisch is. The IMPOSSIBLE  POSSIBLE  te maken en op deze manier op onze wereld een licht te schijnen die de sprankeling in ieders leven reflecteert.

Met een nieuwe site en een nieuwe naam: Magic Retreat organiseer ik in 2019 ism een nieuwe business -partner vijf retreats op een bijzondere locatie in Andalusië/Costa da Luz. Costa da Luz betekent: kust van het licht.

Life is Magic,

Aliye

Laat een waardering achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.